Advertorial

Diergezondheid Op Topniveau Met Drinkwater- En Klauwdesinfectie
Nu met 36% MIA en 75% Vamil
20220201-155643_1 kopiëren

De aanwezigheid van algen en bacteriën in het drinkwater voor hun koeien was Jan Poppe en zijn dochter Julia lange tijd een doorn in het oog. De melkveehouders uit Zwolle wisten maar al te goed dat als ze alles uit hun koeien wilden halen, de kwaliteit van het drinkwater goed moest zijn. Ze maakten de stap met Watter en zagen binnen enkele dagen dat het water schoner werd. “Het resultaat was onmiskenbaar. Er kwam eerst rommel uit de leiding, maar na enkele dagen werd het water kraakhelder en dat is het inmiddels al drie jaar”, aldus Jan Poppe.

Een duurzaam desinfectiemiddel makkelijk zelf geproduceerd

Met het gepatenteerde systeem van Watter produceer je met behulp van water, zout en elektriciteit een krachtig en biologisch afbreekbaar desinfectiemiddel onder eigen dak. Via doseerpompen wordt automatisch een lage concentratie hiervan in de leidingen vermengd. Hiermee worden schadelijke kiemen en biofilm opgeruimd en dat houdt de operationele kosten nihil. 

“We hebben het apparaat binnen twee jaar terugverdiend”

De gezondheid van de koeien onder het dak van de familie Poppe verbeterde merkbaar. Het celgetal zakte van 300 naar 150. Inmiddels zitten ze al geruime tijd op 135. 

20211109-164358_5

“Wanneer ik met collega-boeren over Watter spreek, gaat het al gauw over de kosten. Wat ons heeft overtuigd zijn niet alleen de productiestijging en de verbeterde gezondheid, maar met name allerlei kleinere zaken die opgeteld veel waard zijn. Onze dierdagdosering is enorm gezakt en daardoor ook het aantal behandelingen, dus dat scheelt verzorging, geneesmiddelen en veeartsbezoeken. Dit is niet alleen leuker boeren, maar toont ook aan hoe een investering in drinkwater zich terugverdient.”

Klauwdesinfectie zonder formaline

Naast drinkwaterdesinfectie biedt Watter u nu ook de mogelijkheid om afscheid te nemen van het vervelende formaline t.b.v. klauwdesinfectie. 

Met de klauwdesinfectiemat, die wordt aangesloten op het Watter-systeem, worden de klauwen van uw koeien meerdere keren per dag ontsmet op een milieu- dier- én mensvriendelijke manier. 

Microbioloog Tim van Toorn benoemt enkele voordelen: “Een desinfectiemat heeft als voordeel dat deze meer contactoppervlakte heeft met de poten. De bovenkant van deze mat is afgedekt, waardoor deze minder snel vuil wordt. Daarnaast wordt de mat automatisch gevuld met vers desinfectiemiddel. Hij kan dus permanent in de stal blijven liggen. Dat leidt niet alleen tot meer gebruiksgemak, maar ook tot meer momenten waarop de klauwen worden ontsmet .”

Een investering die zich snel terugverdiend door 36% mia / 75% vamil

Schoon drinkwater en gezonde klauwen zijn een basisbehoefte en het fundament onder elke verbetering. Zet ook de stap met Watter, verbeter de diergezondheid op duurzame wijze. Profiteer bovendien dit jaar nog van de mogelijkheid tot milieu-investeringsaftrek: 36% MIA en 75% Vamil.

De mogelijke voordelen op een rij:

●      Hogere productie

●      Verbeterde voeropname (lagere voerkosten)

●      Betere gezondheid en minder dierenartskosten

●      Verlaagde dierdagdosering

●      Gezond drinkwater zonder rompslomp

●      Niet meer afhankelijk van leveranciers

●      Formaline verleden tijd

●      Beter voor milieu, mens en dier

Weten wat dit voor u kan betekenen? Neem contact op met de adviseurs van Watter.

Campionato Mondiale Holstein: scegliete la vostra Campionessa del Mondo 2023
Numero per l’anniversario di HI: Lettori di tutto il mondo con il loro primo numero di Holstein International
Giovani menti, grandi idee: la vitalità dei nostri giovani allevatori!